CTN300 Super Strong

CTN300 2-Componentenlijm CTN

CTN300 Super Strong

CTN400 Super Fast

CTN400 Super Fast

2 Componenten Accessoires

2- Componenten Lijm Accessoires

2 Componentenlijm

Kunststoffen en metalen lijmt u structureel en snel met een 2 componenten lijm. Zo zijn er 2 componentlijmen voor het lijmen van staal met extreem hoge eindsterktes en 2-K lijmen voor het verlijmen van kunststoffen op PU basis. Verlijmen van RVS douchedrains gaat gemakkelijk en snel met een 2-componentlijm van CTN. Een transparante epoxylijm zorgt voor een heldere en licht flexibele verbinding.
Een 2 componentenlijm hardt uit doordat de 2 componenten met elkaar in verbinding komen, zodra deze bij elkaar komen ontstaat er een chemische reactie. De uitharding varieert van enkele seconden tot aan een minuut of 15. Wanneer er langere tijd tussen een lijmklus zit, dient de mixertuit opnieuw vervangen te worden.

Metaal lijmen

Metaal lijmen met een twee componenten lijm is heel goed mogelijk. Zo kunt u metaal op metaal lijmen, metaal op hout, metaal op beton of kunststof. Zelfs het lijmen van gepoedercoat staal of aluminium is mogelijk. Met een twee componenten lijm krijgt u binnen 15 minuten een ijzersterke verbinding. U gebruikt de MMA lijm om metaal te lijmen, wanneer u een flexibele verbinding nodig heeft, adviseren wij een ander soort lijm. Laat u adviseren over de toepassing en de bijbehorende lijm.

Kunststof lijmen

Kunststof lijmen met een 2 componenten lijm is goed mogelijk. Onder andere in de automotive branche en industrie wordt veel kunststof verlijmd. De kunststof verlijming is een 2 componentlijm op basis van Polyurethaan. Binnen 90 seconden heeft u al een sterke verbinding. De meeste kunststoffen kunnen verlijmd worden. Heeft u kunststof van PE of PP dat verlijmd moet worden? Dit zijn oliehoudende kunststoffen die moeilijk hechten en waarvan het lijmen vrijwel onmogelijk is. Toch zijn er soms manieren om een verbinding te maken. Wij vertellen u er graag meer over.

2 Componenten lijm verwerken

Een 2 componenten lijm kan in verschillende verpakkingen geleverd worden. De meest voorkomende verpakking is de 50 ml verpakking, dit is een 1:1 mengverhouding en wordt door middel van een mixergun en mixernozzle verwerkt. In het productieproces is er vraag naar 400 ml verpakkingen, ook hiervan is de mengverhouding 1:1 en wordt met een groter pistool verwerkt. Daarnaast zijn er verpakkingen van 25 ml, standaard geleverd met 1 mixertip. Deze verpakkingen werken als injectiespuit, hiervoor is geen gereedschap nodig.
Voor alle 2 componenten lijmen geldt dat de eerste 2 cm uitgespoten moet worden op b.v. een stukje karton. Het is mogelijk dat het product nog niet helemaal goed vermengd is in de mengtuit. De te lijmen oppervlakken dienen vetvrij en schoon te zijn. Hiervoor gebruik je het beste onze ontvetter; Solvent Cleaner.

Lijmen van een RVS douchedrain

Een RVS douchedrain kan met Aqua Seal verlijmd worden. Dit is een grijze 2 componentenlijm met een snelle uitharding en een uitstekende hechting op RVS. Door de snelle uitharding kan de ruimte snel weer belast worden. Aqua seal wordt met succes toegevoegd in vochtige ruimtes waar een snelle uitharding gewenst is.

Voordelen van werken met een 2 componentenlijm

  • Snelle uitharding
  • Chemicaliën bestendig
  • Brandstof bestendig
  • UV- en hoge temperatuur bestendigheid
  • Sterke verbinding
  • Vele toepassingen

Voordelig inkopen van 2 componenten lijm voor uw project

ChemTechniek Nederland als leverancier van uw 2 componenten lijm en andere verbruiksartikelen? Koop voordelig en rechtstreeks bij de ontwikkelaar. Door onze jarenlange ervaring en het rechtstreeks leveren aan de eindverbruiker is ChemTechniek Nederland een betrouwbare leverancier op het gebied van lijm, kit, smeermiddelen en meer. Zo bieden wij magazijn ontzorging, hebben wij onze eigen bezorgdienst en een handig webportaal waarin u uw eigen prijzen, favorietenlijsten, orders en dergelijke terug kunt zien. ChemTechniek Nederland levert uit voorraad, wanneer u voor 16.00 uur besteld, worden de door u bestelde producten dezelfde dag nog verzonden. Bent u nog geen klant? Meld u aan op info@chemtechniek.nl en wij zetten een account voor u klaar. Liever eerst een offerte ontvangen of bezoek van één van onze technisch adviseurs? Wij denken graag met u mee!