Chemisch Anker

Chemisch Anker 300 ml

Chemisch Anker

Complete Chemisch Anker Koffer

Chemisch Anker Koffer

Accessoires Chemisch Anker CTN

Accessoires Chemisch Anker

Chemisch Anker

Chemisch Anker is een product voor het verankeren van zware materialen en constructies. Met een chemisch anker heeft u een snelle en sterke bevestiging daar waar het nodig is. Zowel in holle als in volle materialen.

De juiste certificering

Om veilige verankeringen te maken dient het chemisch anker te beschikken over een Europese certificering, genaamd ETA (European Technical Assessment). Wanneer u werkt met de chemische verankering van CTN beschikt u over het juiste product met de vereiste certificeringen. Zo is het chemisch anker volgens ETA Optie 1 en Optie 7. Dit houdt in dat het product gebruikt mag worden in gescheurd beton en in ongescheurd beton. Staat er in een bouwbestek beschreven welk Chemische Anker u moet gebruiken en mag het gelijkwaardig zijn? Wij adviseren u graag over de juiste inzet van het product.

Spanningsvrije montage met Chemische Ankers van CTN®

Ga voor een spanningsvrije montage in beton, natuursteen en holle materialen met chemische ankers van CTN®. Het product wordt gebruikt voor het vastzetten van hekwerken, balustraden, vangrails, machines, trappen, zonwering, draadstangen, boilers, kluizen, airconditioners, veiligheidsdeuren, vlaggenmasten en veel meer.

Voordelen professioneel Chemisch Anker

 • ETA Gecertificeerd product
 • Styreenvrij, geen krimp
 • Trillingsbestendige oplossing
 • Ook op vochtige ondergronden te gebruiken
 • Snelle belastingstijd
 • Inclusief 2 mengtuiten
 • Temperatuurbestendig; -40°C tot +80°C

Accessoires Chemisch Ankers

Naast een goede kitspuit is het belangrijk om schone en stofvrije boorgaten te hebben. De lijm hecht anders aan het boorstof in plaats van aan het beton. Door middel van een staalborstel ruwt u het boorgat op en met een blaasbalg (of bouwstofzuiger) verwijdert u het boorgruis uit het gat. Wanneer u in holle materialen gaat bevestigen dan is het gebruik van een holle wand plug nodig.

Voordelig inkopen van Chemisch Anker voor uw project

ChemTechniek Nederland als leverancier van uw chemisch anker en andere verbruiksartikelen? Koop voordelig en rechtstreeks bij de ontwikkelaar. Door onze jarenlange ervaring en het rechtstreeks leveren aan de eindverbruiker is ChemTechniek Nederland een betrouwbare leverancier op het gebied van lijm, kit, smeermiddelen en meer. Zo bieden wij magazijn ontzorging, hebben wij onze eigen bezorgdienst en een handig webportaal waarin u uw eigen prijzen, favorietenlijsten, orders en dergelijke terug kunt zien. ChemTechniek Nederland levert uit voorraad, wanneer u voor 16.00 uur besteld, worden de door u bestelde producten dezelfde dag nog verzonden. Bent u nog geen klant? Meld u aan op info@chemtechniek.nl en wij zetten een account voor u klaar. Liever eerst een offerte ontvangen of bezoek van één van onze technisch adviseurs? Wij denken graag met u mee!

Veelgestelde vragen over Chemisch Anker

Hoe diep moet ik boren als ik Chemisch Anker gebruik?
Er is een minimale en maximale boordiepte dat aangehouden dient te worden. Dit heet ook wel een effectieve verankeringsdiepte. De grootte van diameter heeft invloed op de diepte. In een handige tabel laten we zien hoe u het beste ankerstangen of wapeningstaal bevestigd.

Heeft de temperatuur invloed op het verwerken van Chemisch Anker?

Ja, de temperatuur heeft invloed op verwerking en dan met name de uithardingstijd. Normaal wordt lijmen bij temperaturen onder de 5 graden afgeraden. Echter kunt u met het Chemisch Anker zelfs onder de 0 graden lijmen. U dient dan wel rekening te houden met langere uithardingstijd en belastingduur. Het gebruik van Chemisch Anker boven de 40 graden wordt afgeraden. Wanneer het product is uitgehard heeft het een temperatuurbestendigheid van -40°C tot +80°C.

Welke boor kan ik het best gebruiken?

Een SDS betonboor wordt het meest vaak gebruikt bij het boren in beton. Afhankelijk van de diepte en diameter zijn er verschillende sds boren geschikt. Wanneer u b.v. M8 ankerstangen moet bevestigen, boort u een gat met een 10 mm betonboor. Voor alle boordiameters behorend bij het te installeren materiaal verwijzen wij u door naar onze technische specificaties.

Kan ik Chemisch Anker dichtbij een rand plaatsen?

In het European Technical Assessment staat precies beschreven wat de minimale toegestane afstand tot de rand is. Deze afstanden zijn afhankelijk van de diameter die wordt bevestigd.

Wat is de gebruiksaanwijzing van het chemische anker?

 1. Boor het juiste gat
 2. Verwijder het boorstof met een blaasbalg
 3. Vul het gat voor 2/3 met Chemisch Anker
 4. Breng de ankerstand/draadeind met een draaiende beweging in
 5. Na de uithardingstijd kunt u fixeren