PTFE Protef Grease Teflonvet CTN

ProTef Grease PTFE – Lube-Shuttle

Multi Power Grease CTN

MultiPower Grease MP400 – Lube-Shuttle

Food Grease Smeervet NSF CTN

Food Grease (NSF – Food) – Lube-Shuttle

Smeersystemen CTN

Smeersystemen

Smeersysteem Accessoires CTN

Vetspuit Accessoires

Smeervetten

Smeervetten zijn er natuurlijk op de eerste plaats om te smeren, maar dat is niet het enige, ze zijn er namelijk ook voor geluiddemping, koeling, afdichting en reiniging.

Smeervetten zijn zo belangrijk dat zelfs constructeurs van machines hier rekening mee houden tijdens de ontwikkeling van deze. Zonder het vet zal de machine niet kunnen draaien, hierdoor mag je het vet zelfs zien als een onderdeel van een machine.
Vetten zijn smeermiddelen met een hoge viscositeit en worden toegepast als er bijv. vanwege de constructie geen oliebad of oliecirculatie kan worden gebruikt. Onderdelen die gesmeerd worden door vet zijn.

  • Fuseekogels of Fuseepennen
  • Wielnaven en wiellagers
  • Kruiskoppelingen etc.

Eigenschappen van smeervet

De eigenschappen van een smeervet hangen voor een groot gedeelte af van de gebruikte metaalzeep. De hoeveelheid hiervan bepaalt de stijfheid of de consistentoe. Uiteraard is ook de dikte van de olie van belang. Om daarnaast het smeervet nog betere eigenschappen te geven worden weer zogenaamde dopes toegevoegd. Dit kan anti-corrosie zijn of hechtingsverbeteraars.

EP Additieven

Bij veel vetten worden gesproken over EP additieven. EP is een afkorting voor Extreme Pressure. Dit is een belasting die veel voorkomt bij tandwiel op tandwiel overbrengingen. Hier is de wrijving en druk zo hoog zodat er additieven aan het vet worden toegevoegd die deze belasting kunnen weerstaan.

Verschillende professionele smeervetten

Er zijn verschillende professionele smeervetten voor elk hun eigen toepassing. Welk smeervet er gebruikt moet worden hangt van verschillende omgevingsfactoren af, zoals stof, temperatuur, vochtigheid, type materiaal, snelheid, belasting, vibraties en veel meer.

Zo is er een smeervet voor schroefdraadverbindingen, het vreten en vastlopen van schroefdraadverbindingen kan door de juiste smering tegengegaan worden. Het resultaat is dat schadevrije demontage kan plaatsvinden.

Wanneer kettingen aan hoge temperaturen en/of zware belastingen worden blootgesteld zorgt dit voor hoge slijtage en een korte gebruiksduur van de ketting. De juiste keuze voor smering is een vet dat er niet afslingert, zelfs bij hoge snelheden. Een langdurige smering met bescherming tegen corrosie en slijtage is het resultaat wat er van een smeervet verwacht wordt.

Toepassingen

Vetten worden gebruikt voor diverse toepassingen in de bouw, industrie, scheepvaart, agri en transport.
Veel voorkomende toepassingen zijn het smeren van

  • Tandwielen
  • Kettingen
  • Glijlagers
  • Wiellagers
  • Schotels, telekranen, laadkleppen en Cardonassen
  • Bouwkranen en liften, betonmolens, stempels etc
  • Tandkransen, scharnierpunten, assen etc

Wilt u advies over uw toepassing en welk smeervet of middel u hier beste hiervoor kunt inzetten? Bel 0318-821521 of stuur een e-mail aan info@chemtechniek.nl voor het juiste advies.

Smeervet voor de landbouwmechanisatie

In de agrarische sector wordt veel gewerkt met machines die met regelmaat gesmeerd dienen te worden. Onze Multi Power Grease een universeel professioneel smeervet voor maaimachines (hefinrichting), slootmachines, tractoren en karren, aftakassen, strooimachines en alle scharnierpunten die op werktuigen aanwezig zijn. Het voorkomt het binnendringen van zand en bagger en heeft uitstekende EP additieven toegevoegd.

Verwerking van vetten

Smeervet is er in verschillende vormen, in vetpatronen en spuitbus of emmer. Het aanbrengen van smeervet uit een vetpatroon gebeurd met een handmatige vetspuit, een vernevelaar een accuvetspuit of een vetpistool op lucht. Daarnaast zijn er diverse accessoires om het vet op of in een nippel aan te brengen. Sinds lange tijd werkt ChemTechniek Nederland met het innovatieve en gepatenteerde LubeShuttle schroefsysteem. Hierdoor is het verwisselen van vetpatronen een schone en snelle handeling. Daarnaast is er een permanente controle over het vetniveau.

Voordelig inkopen van smeervetten voor uw materieel

ChemTechniek Nederland als leverancier van uw smeervetten en smeermiddelen en andere verbruiksartikelen? Koop voordelig en rechtstreeks bij de ontwikkelaar. Door onze jarenlange ervaring en het rechtstreeks leveren aan de eindverbruiker is ChemTechniek Nederland een betrouwbare leverancier op het gebied van lijm, kit, smeermiddelen en meer. Zo bieden wij magazijn ontzorging, hebben wij onze eigen bezorgdienst en een handig webportaal waarin u uw eigen prijzen, favorietenlijsten, orders en dergelijke terug kunt zien. ChemTechniek Nederland levert uit voorraad, wanneer u voor 16.00 uur besteld, worden de door u bestelde producten dezelfde dag nog verzonden. Bent u nog geen klant? Meld u aan op info@chemtechniek.nl en wij zetten een account voor u klaar. Liever eerst een offerte ontvangen of bezoek van één van onze technisch adviseurs? Wij denken graag met u mee!