Fixatie Duct Tape Grijs

Fixatie Tape

Foam Tape Panel Tape CTN

Foam Tape

High Tack Clear Tape Dubbelzijdig CTN

High Tack DS Clear Tape

Vulkaniserend Tape

Moulding Tape Dubbelzijdig CTN

Moulding Tape HS

Masking Gold Tape CTN

Masking Tape Gold

Compriband CTN

Compriband

Alu Tape CTN

Aluminium Tape

Dubbelzijdige PE Foam Tape CTN

Double Sided PE Foam

Linnen Ductape CTN

Linnen Duct Tape

Isolatietape Zwart CTN

Isolatietape Zwart

Tear Aid Tape CTN

Tear Aid

Duo Grip Klitteband Tape CTN

Duo Grip

Professionele tape

Een professionele tape is een tape waarop een hoogwaardige lijmlaag is aangebracht voor de meest perfecte hechting. Daarnaast dient de werking van de Tapes altijd constant te zijn wanneer er bijvoorbeeld temperatuurschommelingen plaatsvinden of wanneer het aan UV onderhevig is.

Waar wordt industrie tape voor gebruikt?

Een industrietape wordt gebruikt in omgevingen waarbij de kwaliteit moet kunnen voldoen aan de omstandigheid, b.v. temperatuur, trekkracht en (permanente) hechting.
Tape wordt o.a. gebruikt om te;

  • Fixeren
  • Verbinden
  • Vulkaniseren
  • Afdichten
  • Beschermen

Een tape is enkelzijdig klevend, dubbelzijdig klevend of vulkaniserend.

Dubbelzijdige tape

Een dubbelzijdige tape is een veelzijdige tape voor de meest uiteenlopende toepassingen. Dubbelzijdige tape is een speciale tape die aan beide zijden een lijmlaag heeft. Hierdoor kan de tape aan beide oppervlakken hechten, waardoor een stevige en betrouwbare verbinding ontstaat. De lijmlaag kan gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals rubber, acryl of siliconen, afhankelijk van het gebruik.
Een veelvoorkomende dubbelzijdige tape is de Moulding Tape en High Tack Clear Tape, beiden zijn zeer sterke tapes die het schroeven of verlijmen vervangen. Het monteren van panelen, glas en andere materialen wordt binnen korte tijd en met hoge eindsterktes bereikt.
Laat u adviseren over de meest geschikte dubbelzijdige tape voor uw project.

Enkelzijdige tape

Een enkelzijdige tape is een tape waaraan aan één zijde een lijmlaag is bevestigd. De meest bekende enkelzijdige tapes zijn de Duct Tapes en Afplaktapes. Deze tapes zijn in verschillende kwaliteiten te koop. Bij ChemTechniek Nederland BV koopt u altijd een enkelzijdige tape voor professioneel gebruik. Dat kunt u herkennen aan de hechting, de UV-bestendigheid en de sterkte van de tape. Zo zijn de schilderstape van ChemTechniek van Japans Rijstpapier, wat ervoor zorgt dat de UV-bestendigheid uitstekend is. Hierdoor kan de tape voor langere periodes op een oppervlak blijven, zonder dat er lijmresten na blijven.

Tape voor luchtdicht bouwen

Luchtdicht bouwen is de norm bij nieuwbouw en verduurzamingsprojecten. De tape die uitstekend geschikt is voor deze toepassing is de LDB Air Seal tape. Voor een luchtdichte afwerking van naden en isolatiemateriaal. De tape geeft een goede hechting op alle ondergronden en verlijmd en dicht (overlappende) naden probleemloos af.
Een compriband wordt veel gebruikt als slagregenafdichting tussen aansluitvoegen rondom raam- en deurkozijnen. Na het aanbrengen zal de tape uitzetten om de voeg te vullen. De compriband is getest op warmte isolatie, regendichtheid en luchtverlies.

Vulkaniserende tape

Een vulkaniserende tape is een niet plakkende tape dat doormiddel van oprekken en omwentelingen wordt geactiveerd. ChemTechniek Nederland heeft diverse vulkaniserende tapes in het assortiment. Zo wordt de Vulca Tape veel gebruikt voor elektrische bedrading en isoleert tot wel 45.000 volt. Deze tape wordt veel gebruikt om bedrading te splitsen, samen te voegen, en te beschermen tegen invloeden van buitenaf.
De Easy Fix is een vulkaniserende tape die zelfs onder water gebruikt kan worden en biedt oplossing voor lekkageproblemen, isoleren van bedrading (8000 volt) en het afdichten van buizen of slangen. Het heeft een drukbestendigheid tot 12 bar en geeft een permanente lucht- en waterafdichting. Wij adviseren u graag over de juiste tape voor uw toepassing.

Voordelig inkopen van tapes

ChemTechniek Nederland als leverancier van uw tapes en andere verbruiksartikelen? Koop voordelig en rechtstreeks bij de ontwikkelaar. Door onze jarenlange ervaring en het rechtstreeks leveren aan de eindverbruiker is ChemTechniek Nederland een betrouwbare leverancier op het gebied van lijm, kit, smeermiddelen en meer. Zo bieden wij magazijn ontzorging, hebben wij onze eigen bezorgdienst en een handig webportaal waarin u uw eigen prijzen, favorietenlijsten, orders en dergelijke terug kunt zien. ChemTechniek Nederland levert uit voorraad, wanneer u voor 16.00 uur besteld, worden de door u bestelde producten dezelfde dag nog verzonden. Bent u nog geen klant? Meld u aan op info@chemtechniek.nl en wij zetten een account voor u klaar. Liever eerst een offerte ontvangen of bezoek van één van onze technisch adviseurs? Wij denken graag met u mee!