Borgmiddelen

Borgmiddelen

Borgmiddelen worden gebruikt als beveiliging tegen het losgaan van schroefdraad. Met een borgmiddel kan je zowel lijmen als afdichten.
Een borgmiddel heeft verschillende sterktes en zijn verkrijgbaar voor verschillende toepassingen. Zo kan een borgmiddel demontabel zijn, maar ook permanent vast.

Toepassingen Borgmiddelen

Elke type borgmiddel is geschikt voor bepaalde toepassingen.
243 Blauw Borgen en afdichten van bouten, moeren, tapeinden en schroeven bij b.v. motorvliegwiel, kroonwiel of krukasverbindingen.
542 Rood/Bruin Middelsterk schroefdraad borgmiddel voor fijne schroefdraden in hydraulische en pneumatische fittingen.
638 Groen Aanbevolen voor het vastzetten van assen, tandwielen, riemschijven en andere cilindrische onderdelen. Geeft een goede weerstand tegen dynamische, axiale en radiale belastingen.
577 Geel In gelvorm. Voor het lijmen en afdichten van nagenoeg alle fijne en grove draadtypes. Geeft het draadoppervlak een bescherming tegen corrosie wat latere demontage feilloos laat verlopen.
Borgmiddelen loctiteUni-Lock Borgtmiddel CTN

Chemlock Borgmiddel 243 Blauw

Chemlock 243 Blauw is een middelsterk en demontabel schroefdraad borgmiddel geschikt tot M36. Geschikt voor borgen en afdichten van bouten, moeren en schroeven zodat ze bestand zijn tegen trillingen. Bijvoorbeeld van motorvliegwiel-, kroonwiel- en krukasverbindingen.

Chemlock Borgmiddel 542 Roodbruin

Chemlock Borgmiddel 542 Roodbruin is een middelsterk schroefdraad borgmiddel voor fijne schroefdraden in hydraulische en pneumatische fittingen. Verzekert de verbinding tegen het loskomen door trilling.

Chemlock Borgmiddel 638 Groen

Chemlock Borgmiddel 638 Groen, aanbevolen voor het vastzetten van assen, tandwielen, riemschijven en andere cilindrische onderdelen. Geeft een goede weerstand tegen dynamische, axiale en radiale belastingen.

UniLock 577 Universeel Schroefdraad Borgmiddel

Unilock 4 in 1 is een middelsterk en demontabel schroefdraadborgmiddel met toevoeging van PTFE en metacrylaatverbindingen. Lijmt, dicht en is geschikt voor nagenoeg alle fijne en grove draadtypes. Geeft het draadoppervlak een bescherming tegen corrosie wat latere demontage feilloos laat verlopen. Unilock 577 zekert en dicht schroefdraad af tegen gas, water, koolstof, olie vloeibaar gas en chemicaliën. Wordt veelvuldig gebruikt in scheepvaart, pompenbouw, sanitairbouw, transportbouw, motoren en elektro industrie, machinebouw en bij gas, water en mijnbouw centrales.

Advies schroefdraadafdichting

Heeft u advies nodig voor de juiste schroefdraadafdichting? ChemTechniek Nederland levert diverse types uit voorraad. Liever een andere inhoud, of ander type? Maatwerk is mogelijk. U kunt ons bereiken op 0318-821521 of via e-mail info@chemtechniek.nl

Eigenschappen

Functionele uithardingstijd : 1 tot 3 uur
Temperatuurbestendig : -55°C/+150°C
Inhoud : 50 ml/500ml

Details

  • Voorkomt lostrillen van bouten en moeren
  • Dicht af tegen vloeistoffen
  • Demontabel en sterk