Decoupeerzaagbladen

Decoupeerzaagbladen worden voornamelijk gebruikt in verschillende materialen voor het zagen van bochten en uitsparingen in diverse materialen zoals hardhout, zacht hout en aluminium. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat u het juiste decoupeerzaagblad kiest.

De verschillende soorten zaagbladen binnen de decoupeer categorie zijn:

 • Hout zaagbladen: Verkrijgbaar in verschillende TPI voor verschillende soorten hout.
 • Metaal zaagbladen: Voor het zagen door dunne metalen, zoals aluminium en koper.
 • Kunststof zaagbladen: Voor het zagen door kunststof, plexiglas en PVC.
 • Bimetaal zaagbladen: Voor het zagen door een breed scala aan materialen, van hout tot metaal en kunststof.

Deze soort zaagbladen beschikken over een standaard versie of een versie met carbide technologie, dit zaagblad gaat tot wel 50x langer mee en is aan zijn rode kleur te herkennen.

Belangrijke kenmerken

Er zijn een aantal kenmerken waarmee u uw decoupeerzaag uitzoekt:

 • Lengte: De lengte van het zaagblad bepaald ook de zaagdiepte, let dus goed op dat uw zaagblad lang genoeg is voor het materiaal wat u moet zagen.
 • Dikte: De dikte van een zaagblad bepaalt de stabiliteit en controle tijdens het zagen, dikkere bladen zijn stabieler maar dunnere bladen kunnen nauwere bochten maken.
 • Schacht: Zorg er voor dat de schacht aan kan sluiten op uw decoupeerzaagblad. Alle decoupeer zaagbladen die u bij ChemTechniek in de webshop ziet hebben een T schacht

Ook de tandafstand is erg belangrijk. Deze bepaalt de breedte van de zaagsnede en heeft invloed op de zaagprestaties:

 • Een grove TPI is 6-10 hiermee zaagt u sneller door dik materiaal maar wordt niet voor precisiewerk gebruikt.
 • Een medium TPI is 10-18 dit is een allround keuze en kan op diverse materialen en zaagdiktes gebruikt worden, een universele tpi.
 • En fijne TPI is 18-32 deze zaagbladen worden gebruikt voor nauwkeurige zaagsneden in dun metaal en voor precieze bochten.
 • Een extra fijne TPI is 32+ en is gemaakt voor het meest precieze werk in dunne materialen.

Voordelig inkopen van decoupeer zaagbladen uw project

ChemTechniek Nederland als leverancier van uw zaagbladen? Koop voordelig en rechtstreeks bij de ontwikkelaar. Door onze jarenlange ervaring en het rechtstreeks leveren aan de eindverbruiker is ChemTechniek Nederland een betrouwbare leverancier op het gebied van zaagbladen, lijm, kit, smeermiddelen en meer. Zo bieden wij magazijn ontzorging, hebben wij onze eigen bezorgdienst en een handig webportaal waarin u uw eigen prijzen, favorietenlijsten, orders en dergelijke terug kunt zien. ChemTechniek Nederland levert uit voorraad, wanneer u voor 16.00 uur besteld, worden de door u bestelde producten dezelfde dag nog verzonden. Bent u nog geen klant? Meld u aan op info@chemtechniek.nl en wij zetten een account voor u klaar. Liever eerst een offerte ontvangen of bezoek van één van onze technisch adviseurs? Wij denken graag met u mee!

Eigenschappen

Details