Moeren online

ChemTechniek levert moeren aan bedrijven in de bouw en industrie. Bent u op zoek naar hoge kwaliteit bouten dan bent u bij ChemTechniek op de juiste plek.

Ons aanbod:

  • Vleugelmoer
  • Dopmoer
  • Borgmoer
  • Zeskantmoer
  • Koppelmoer

Wanneer gebruik ik een vleugelmoer

Vleugelmoeren hebben een gewoonlijk een minder sterke klemkracht, deze worden dus niet gebruikt als een constructie permanent moet worden vastgezet. Een juiste toepassing van een vleugelmoer is bij constructies die vaak onderhoud nodig hebben, bijvoorbeeld leidingen en buizen. De reden hiervoor is dat de vleugelmoer gemakkelijk met de hand losgedraaid kan worden. Vleugelmoeren worden ook gebruikt op plekken waar gereedschap moeilijk rijkt of wanneer snelle aanpassingen van belang zijn.

Waarom een dopmoer?

Door de bolvormige afwerking van de dopmoer zorgt voor een goede balans tussen functionaliteit en een mooie afwerking. Een dopmoer is ontworpen als bevestigingsmiddel maar dan met een decoratieve uitstraling. Dopmoeren voorkomen krassen en verwondingen als er iets langs schaaft. Het enige nadeel is dat de dopmoer een gesloten kant heeft waardoor je deze niet verder dan de lengte van de moer kan vastdraaien

Zeskantmoer

Een zeskantmoer is een product wat verkrijgbaar is in veel verschillende materialen en maten, om deze reden heeft de zeskantmoer een breed scala aan toepassingen en word deze dus voor elke klus gebruikt, de zeskantmoer is alleen lastig te gebruiken in krappe ruimtes, zie hiervoor een vleugelmoer. Het monteren en demonteren van deze moer is erg gemakkelijk maar de moer is ook erg sterk en duurzaam. Door deze balans is dit de moer die voor bijna elke klus gebruikt word.

Een borgmoer volgens DIN 985 is een moer met zeskant zijden en een nylon ring aan de bovenkant. Deze ring zorgt ervoor dat de moer niet loskomt als gevolg van trillingen. Borgmoeren worden meestal gebruikt in combinatie met metrische bouten, zoals slotbouten, zeskantbouten of tapbouten. De geharde stalen borgmoer van klasse 6 is voorzien van een elektrolytisch aangebrachte zinklaag. Onze borgmoeren zijn ook beschikbaar in roestvaststaal RVS A2 (AISI 304).

Waarom gebruik ik een koppelmoer?

De naam koppelmoer zegt het al, je gebruikt een koppelmoer om 2 materialen te koppelen. Dit zorgt voor een verhoogde stabiliteit van de constructie. De koppelmoer is ook erg flexibel, door deze moer heb je de mogelijkheid om gemakkelijk 2 stukken in elkaar te draaien of juist los te koppelen, dit zorgt helaas ook voor gevaar. De koppelmoer kan losraken door trillingen en bewegingen van de constructie waar de moeren in verwerkt zitten, wij hebben hiervoor een goede oplossing, namelijk, onze eigen borgmiddelen. De borgmiddel zorgt er voor dat de 2 elementen die gekoppeld zijn niet meer los kunnen komen. op deze manier heb je een verhoogde stabiliteit zonder dat er gevaar is op het losraken van de koppelmoer.

Offerte aanvraag moeren

Gebruikt u veel Bevestigingsmaterialen in uw bedrijf? ChemTechniek levert aan bedrijven uit de bouw en industrie en denkt graag met u mee over de inkoop van materialen in uw bedrijf. Zo is het mogelijk een offerte te maken of uw bedrijf te koppelen aan een online kortingsgroep. Geef uw afnames op en wij komen terug met een prijsopgave. Mail naar info@chemtechniek.nl of bel met één van onze collega’s op 0318-82151

Eigenschappen

Details