In the picture: SP-85 Siliconenspray

In the picture: SP-85 Siliconenspray

Smeren, impregneren en beschermen met siliconenspray

De SP85 Siliconenspray is een transparant en niet vet, smeer- en impregneermiddel op basis van siliconen. Het is antistatisch en verhardt niet. De spray is multifunctioneel en buitengewoon effectief op verschillende materialen en toepassingen. Materialen zoals metalen, rubbers, lakwerk en kunststoffen worden door deze spray niet aangetast.

De SP85 siliconenspray heeft veel voordelen die er voor zorgen dat het een uitstekend smeer- en impregneermiddel maakt.

 • Water- en vuil afstotend: de spray vormt een afstotende laag tegen vocht en vuil, hierdoor zal er minder snel sprake zijn van corrosie en opgebouwd vuil.
 • Smerende werking: dit is erg handig voor bewegende delen zoals bijvoorbeeld deuren en ramen of voor apparaten en machines.
 • Beschermend: siliconenspray vormt een beschermende laag tegen slijtage en beschadiging, dit is erg handig voor het onderhouden van kunststof en rubberen onderdelen.
 • Hittebestendig: -25°C / 240°C.

Multifunctioneel

De SP85 siliconenspray is te gebruiken in veel situaties. De spray kan gebruikt worden om scharnieren, sloten, deurrubbers te smeren en beschermen tegen vocht en vuil. Vooral in de winter is het goed om uw sloten en deurrubbers met de siliconenspray te smeren om vast vriezen te voorkomen. Ook het piepen en kraken van bewegende delen kan worden voorkomen door middel van de siliconenspray. Door zijn antistatische en waterafstotende eigenschappen is de spray ook uitermate geschikt voor het beschermen van elektrische installaties.

Goed te gebruiken voor:

 • Smeren van deuren, scharnieren, sloten en andere bewegende delen.
 • Het beschermen van metalen tegen corrosie.
 • Het smeren van apparaten en machines
 • Het losmaken van vastzittende onderdelen.

Tips voor het gebruiken van siliconenspray

Voor optimaal gebruik van de SP85 kunt u op een aantal dingen letten. Deze drie tips helpen u aan de beste ervaring bij het gebruiken van de siliconenspray.

 • Zorg dat het oppervlak wat gesmeerd moet worden schoon en droog is.
 • Spuit de siliconenspray gelijkmatig over het oppervlak.
 • Werk in een goed geventileerde ruimte.
 • Draag handschoenen en een mondkapje om contact met de huid en luchtwegen te voorkomen.
 • Was na gebruik goed uw handen met water en zeep.

Multifunctionele spray nozzle

Door middel van de multifunctionele spray nozzle kan de siliconenspray op 2 manieren gebruikt worden. Als het rietje naar beneden is dan verneveld de spray voor grote oppervlaktes en makkelijk te bereiken plekken. Wanneer het rietje omhoog is zorgt dit ervoor dat de spray lastigere plekken zoals hoeken beter kan bereiken.

Smeren zonder siliconen? Gebruik de MS-500

Bent u op zoek naar een siliconenvrij middel voor bijvoorbeeld nog te schilderen ondergronden? Dan bieden wij u graag onze MS-500 Multispray aan. De MS-500 is op basis van oliën in plaats van siliconen. Dit is een niet-lekkende vloeistof die op een snelle manier vocht uit de kleinste poriën verdringt, hierdoor worden lekstromen en kortsluitingen vermeden. Beschermt, smeert en onderhoud verschillende materialen.

Interesse in SP85 siliconenspray of andere smeermiddelen?

Bent u geïnteresseerd in het bedrijfsmatig afnemen van onze siliconenspray? Twijfel dan niet langer en stuur eenvoudig een mail naar info@chemtechniek.nl of bel naar 0318-821521. Wij zullen een account aanmaken voor u bij ons nieuwe bestelportaal. Nog niet bekend met ons bestelportaal? Ontdek alle voordelen van ons bestelportaal in de blog over het bestelportaal!