Reinigen alvorens het smeren

In dit artikel bespreken we specifiek het belang van het reinigen van oppervlakken voordat men daarop nieuw smeermiddel aanbrengt. Het belang van reinigen is pas goed merkbaar als we kunnen aantonen dat niet reinigen consequenties heeft. Zo is het gevolg van het niet reinigen van vetnippels dat deze vuil gaan aantrekken en dit kan leiden tot verstopping. Verder kunnen verharde smeerresten ervoor zorgen dat bewegende delen juist niet gesmeerd worden en meer slijtage krijgen. Ook kunnen keerringen uitdrogen en barsten waardoor stof en vuil schade kunnen toebrengen.

Wanneer u schoon smeervet aanbrengt, dient u altijd het oude smeervet te verwijderen omdat dit vuil aantrekt. Hieronder een toelichting van onze top 3 reinigingsproducten die uitstekend oppervlakken reinigen om vervolgens deze te voorzien van een nieuw smeermiddel.

 Xtreme Clean – “Snelle en krachtige hogedrukontvetter”

Deze reiniger heeft een krachtige spuitstraal voor het efficiënt verwijderen van olie, vet, hars en ook verharde smeerresten. Eenvoudig aan te brengen middels een spuitbus en Xtreme Clean laat geen residu achter. Oppervlak inspuiten, product in laten werken, en vervolgens wegspuiten.

  • Snel en effectief
  • Dwarrelt niet en is niet corrosief
  • Laat geen residu achter

Solvent Cleaner – “Ontvet grondig en moeiteloos”

Solvent Cleaner ontvet grondig en moeiteloos. Verwijderd eenvoudig teer, tectyl, olie en vet. Verdampt zonder resten achter te laten en wordt ook gebruikt om pakkingresten te verwijderen. Wel adviseren we u voorzichtig te zijn met geverfde of gelakte ondergronden.

  • Snelle en krachtige ontvetter
  • Verdampt zonder resten na te laten

Rapid Cleaner – “Snelle efficiëntie verwijdering van vet en vuil”

De Rapid Cleaner is een zeer krachtige wateroplosbare dieptereiniger en trekt het vuil tot diep uit de poriën. Is zeer geschikt tegen zware vervuiling en ook toepasbaar in schrobmachines. Het product is zeer effectief en zuurvrij.

  • Biologisch afbreekbaar
  • TNO Food Safe
  • Verdunbaar