Smeermiddelen voor de voedselindustrie

NSF Producten – Voedsel veilig

CTN heeft een aantal producten ontwikkeld die voldoen aan de eisen die voor de voedsel industrie zijn vastgesteld. Omdat deze NSF smeermiddelen geen gevaarlijke chemicaliën of toevoegingen bevatten zijn ze toepasbaar voor gebruik in voedselverwerkingsfabrieken.

Onderstaande producten zijn allemaal NSF geregistreerd en staan in de H1 categorie. Dit betekent dat de Smeermiddelen toegestaan zijn bij incidenteel voedselcontact (overeenkomstig FDA 21 CFR, bron: sectie 178.3570).

NSF Smeermiddel – Food Grease FG-400

De Food Grease is een sterk hechtend wit smeervet op basis van zuivere medicinale oliën en smeerstoffen waardoor het toepasbaar is in de levensmiddelenindustrie. Dit smeermiddel voorkomt slijtage, corrosie en voorziet in een uitstekende smering. De Food Grease wordt veel gebruikt voor het smeren van ventnippels van o.a. transportbanden, kettingen, scharnierpunten, bedieningskabel en glijlagers. Geschikt voor open en gesloten systemen, ook in vochtige milieus en bij hoge omtreksnelheden.

  • Bestand tegen (zout-) water en stoom
  • NLGI klasse 1-2
  • Temperatuurbestendig -20°C tot 70°C

NSF Smeermiddel – Chain Lube CL-500

De Chain Lube is een sterk hechtende universele kettingspray op basis van zuivere medicinale olie en smeerstof waardoor het toepasbaar is in de levensmiddelenindustrie. Verhindert slijtage en corrosie en zorgt voor een goede smering. Voor open en gesloten systemen, aandrijfsystemen, ook in vochtige ruimtes. Voor alle soorten geleidingen, kabels, stangen en kettingen. Ook bij hoge omtreksnelheden.

  • Transparant en universeel smeermiddel in spuitbusvorm
  • Geschikt voor alle soorten geleidingen
  • Temperatuurbestendig -20°C tot 70°C

NSF Smeermiddel – Nutri Pro

Nutri Pro is een hoogwaardige transparante kettingspray met langdurige smeer- en beschermingseigenschappen. Voor het onderhouden, smeren en beschermen van installaties en alle soorten draai of schuifconstructies waarbij voedselveiligheid op nummer 1 staat. Het product beschikt over een zeer goede thermische stabiliteit en is op synthetische basis waardoor het vrijwel geen stof en vuil aantrekt.

Dit smeermiddel smeert extra door de aanwezigheid van o.a. keramisch metaal. Nutri Pro is bestendig tegen (zout-) water en stoom, groente- en vruchtensappen, werkt vochtverdringend en conserverend.

  • Transparant en hoogwaardig smeermiddel in spuitbusvorm
  • Bestand tegen de meeste groente- en vruchtensappen
  • Temperatuurbestendig -20°C tot 150°C