Pro Seal Siliconenkit

ProSeal Siliconenkit CTN

Pro Seal Siliconenkit

Uni Gasket Pakkingmaker

Uni Gasket

Moto Gasket Pakkingmaker CTN

Moto Gasket

Hittebestendige Siliconenkit CTN

Hittebestendige Siliconenkit

Afstrijkmiddel van Chemtechniek Nederland

Afstrijkmiddel

Paracryl Schilderskit

Paracryl Acrylaat Schilderskit

Lijm en kit verwerkingsmateriaal van Chemtechniek Nederland

Accessoires Lijmen en Kitten

Soorten Kitten

Wanneer u voegen wilt afkitten heeft u keuze uit verschillende kitten. Niet zomaar elke kit is geschikt voor een bepaalde toepassing. ChemTechniek Nederland levert diverse kitten aan de professional uit de bouw en industrie zoals;

  • Siliconenkit
  • Acrylaatkit
  • Beglazingskit
  • Lijmkit
  • Pakkingmaker
  • Dilatatiekit
  • Hittebestendige siliconenkit

Welke kit is er overschilderbaar?

Niet elke kit is overschilderbaar. Kitten op basis van siliconen zijn niet overschilderbaar. Afhankelijk van de toepassing kunt u een acrylaatkit, beglazingskit of dilatatiekit gebruiken om vervolgens de voeg te kunnen overschilderen.

Verwerken van dilatatiekit

Wanneer u een dilatatievoeg gaat afkitten heeft u keuze uit een kit op basis van siliconen of polymeerbasis. Moet er uiteindelijk nog overschilderd worden dan kiest u voor de kit op basis van ms polymeer. Niet elke polymeer kit is geschikt voor dilatatievoegen. U heeft een flexibele kit nodig met een grote rek tot breuk. De kitten zijn in vele kleuren te verkrijgen, zo is er altijd een kleur die aansluit bij uw project.
In combinatie met een rugvulling voorkomt u een driepunt-hechting, waardoor de kit flexibel mee kan bewegen en niet scheurt.

Siliconenkit afwerken

Een siliconenkit wordt vooral in vochtige ruimtes gebruikt of bij het afwerken van b.v. kunststofkozijnen, balustrades en als dilatatiekit wanneer er niet overschilderd hoeft te worden. Om de kit mooi glad te kunnen strijken wordt er gebruik gemaakt van een afstrijkmiddel. Een afstrijkmiddel is PH neutraal en tast de kit niet aan. Dit voorkomt b.v. schimmelvorming in vochtige ruimtes. Wanneer de kit afgestreken wordt met zeepsop wordt de kit poreus gemaakt en kan er gemakkelijk schimmel in de voeg trekken.

Een afstrijkmiddel kan ook gebruikt worden in combinatie met beglazingskit, lijmkit en andere kitten en lijmen.

Temperatuurbestendigheid

De temperatuurbestendigheid van kitten varieert en is bij sommige toepassingen belangrijk. Een polymeer kit heeft een temperatuurbestendigheid van max +110 graden, terwijl een siliconenkit een temperatuurbestendigheid heeft van +150 graden. Hittebestendige siliconenkitten gaan tot 250 graden met een piek van 300 graden. Heeft u een bepaalde hittebestendigheid nodig? Wij adviseren u graag, ook voor advies bij brandwerende afdichtingen denken wij graag met u mee.

Voordelig inkopen van kitten voor uw project

ChemTechniek Nederland als leverancier van uw kitten en andere verbruiksartikelen? Koop voordelig en rechtstreeks bij de ontwikkelaar. Door onze jarenlange ervaring en het rechtstreeks leveren aan de eindverbruiker is ChemTechniek Nederland een betrouwbare leverancier op het gebied van lijm, kit, smeermiddelen en meer. Zo bieden wij magazijn ontzorging, hebben wij onze eigen bezorgdienst en een handig webportaal waarin u uw eigen prijzen, favorietenlijsten, orders en dergelijke terug kunt zien. ChemTechniek Nederland levert uit voorraad, wanneer u voor 16.00 uur besteld, worden de door u bestelde producten dezelfde dag nog verzonden. Bent u nog geen klant? Meld u aan op info@chemtechniek.nl en wij zetten een account voor u klaar. Liever eerst een offerte ontvangen of bezoek van één van onze technisch adviseurs? Wij denken graag met u mee!