Bekijk onze

Veelgestelde vragen


Algemeen

Mijn bestelling is beschadigd aangekomen, wat nu?

Wanneer uw bestelling beschadigd is aangekomen vragen wij u om foto's van de verpakking aan ons te sturen. Deze foto's hebben wij nodig om een klacht bij de vervoerder in te dienen. Onze medewerkers zullen samen met u een passende oplossing vinden.

Wat kan ik met het bestelportaal?

Als u ingelogd bent op het bestelportaal kunt u per product uw gepersonaliseerde prijzen en kortingen inzien. Vragen hierover? Neem contact op met uw accountmanager of met onze medewerkers. Wilt u meer weten over het bestelportaal, lees dan dit artikel over het bestelportaal.

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

U kunt bij ons op rekening betalen en veilig via iDeal.

Berekenen jullie verzendkosten?

Voor bestellingen tot €250,- (excl. BTW) berekenen wij €5,95 verzendkosten.

Kan ik mijn producten ook afhalen?

Uiteraard kunt u uw bestelling ook afhalen bij ons op locatie. Wij heten u van harte welkom aan de Inductorstraat 8 in Veenendaal. Wilt u ons wel even van te voren op de hoogte stellen, zodat de bestelling op tijd klaar staat.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?

Wanneer uw bestelling is voltooid beginnen wij het traject van inpakken en verzenden. Bestellingen die op werkdagen voor 16:00 uur zijn geplaatst worden diezelfde dag verstuurd.

Ik wil graag bezoek van een adviseur, is dat mogelijk?

Natuurlijk! Onze adviseurs adviseren u graag in de juiste productkeuze. Door middel van demonstraties laten wij zien hoe het product gebruikt wordt en wat het eindresultaat is. Neem contact op met onze medewerkers en ontdek de mogelijkheden

Waarom moet ik mij als klant registreren?

Geregistreerde klanten beschikken over een eigen domein met daarin vele voordelen. U ziet bijvoorbeeld als geregistreerde klant makkelijk uw prijs afspraken, bestelgeschiedenis, facturen en nog veel meer.

Waarom kan ik niet als particulier bestellen?

De producten van ChemTechniek zijn ontwikkeld voor professioneel gebruik. Wij leveren gecertificeerde producten voor de industrie, bouw en techniek.

Waarom krijg ik de melding dat mijn e-mailadres al in gebruik is?

Het kan voorkomen dat dit e-mailadres al bij ons bekend is. Als u uw wachtwoord bent vergeten kan kunnen onze medewerkers een nieuw wachtwoord aan u verzenden.