Slijpschijven CTN

CTN Slijpschijven Inox/Staal

Lamellenschijven CTN

CTN Lamellenschijven

Fiberschijven CTN

Fiberschijven

Afbraamschijven CTN

Afbraamschijven

Lamellenschijven CTN

Lamellenschijven

Diamantschijven

Diamant Zaagbladen

staalborstels

Staalborstels

Het kiezen van de beste slijpschijf hangt af van verschillende factoren, waaronder het type materiaal dat je wilt slijpen, het type slijper dat gebruikt wordt en het beoogde gebruik. Onder de categorie slijpschijven hebben wij diverse productgroepen;

  • Doorslijpschijven
  • Lamellenschijven
  • Diamantschijven
  • Afbraamschijven
  • Staalborstels

Verschillende soorten slijpschijven

Slijpschijven bestaan in diverse varianten, elk geschikt voor een specifieke toepassing of machine. Er zijn slijpschijven die ontworpen zijn voor handmatig gebruik, deze worden gebruikt met een haakse slijper of een mobiele slijper. Daarnaast zijn er slijpschijven bedoeld voor stationaire machines, zoals een afkortzaag of een vaste doorslijpmachine.

Slijpschijven voor staal, aluminium en RVS

Een slijpschijf wordt gebruikt voor het doorslijp van staal, aluminium en RVS.
Er zijn doorslijpschijven die alleen geschikt zijn voor staal, voor Staal&RVS of voor b.v. aluminium of gietijzer. Afhankelijk van de dikte van het te slijpen materiaal kan er een keuze gemaakt worden voor de meest geschikte slijpschijf.

Diamant Slijpschijf

Een diamant slijpschijf is een schijf dat moeiteloos slijpt in steen, tegels, beton, keramiek, asfalt, straatklinkers en meer.
Het te slijpen materiaal bepaalt de keuze voor de beste schijf.
Een diamantschijf heeft verschillende soorten snijranden, zoals een gesloten snijrand, Turbo-snijrand of een gesegmenteerde snijrand. De snijranden bepalen de snijsnelheid van de diamantschijf, maar ook het snijgevoel tijdens het slijpen.

Afbraamschijven

Afbraamschijven worden gebruikt in diverse toepassingen. Een zachte afbraamschijf is aanzienlijk agressiever en geeft een aangenaam slijpgedrag. Een harde afbraamschijf heeft een lange levensduur en is zeer geschikt voor het afwerken van randen.

De belangrijkste toepassingsgebieden zijn;

  • Voorbereiden van lasnaden
  • Afbramen
  • Hoeken en randen slijpen
  • Egaliseren van lasnaden

Voor het vlakschuren is het gebruik van een lamellenschijf in de meeste gevallen beter.

Advies over slijpmaterialen

Wilt u advies over de verschillende slijpmaterialen die wij aanbieden? Gebruikt u vaak slijpmaterialen en wilt u een offerte ontvangen of bezoek van onze technisch adviseurs? Bel met 0318-821521 of stuur een e-mail aan info@chemtechniek.nl. Wij staan voor u klaar.