Houtlijmen

Houtlijmen

Houtlijmen zijn er in diverse varianten en voor de meest uiteenlopende toepassingen. Zo zijn de witte houtlijmen en de PU lijmen bekende oplossingen voor het watervast verlijmen van hout.

Verschil tussen een D3 of D4 hout-constructielijm

Een houtlijm voldoet aan een D-klasse volgens EN-204, dit wordt aangeduid in D3 of D4. Wanneer wordt welke lijm gebruikt?

D3 lijm; Voor gebruik bij verlijmingen waarbij de lijm niet permanent of kortstondig in contact komt met aflopend water, luchtvochtigheid of condens.
D4 lijm; Voor gebruik bij verlijmingen waarbij de lijm in contact komt met aflopend water, condens en hoge luchtvochtigheid. Ook geschikt voor buitentoepassingen.

Houtlijm D3 Watervast

Houtlijm D3 wit van kleur dat na drogen transparant opdroogt. Heeft een hoge kleefkracht en hoge waterbestendigheid. Voor gebruik op de meeste houtsoorten, zelfs de exotische. Voor het verlijmen van houtconstructies, zoals pen-en gatverbindingen, buitendeuren, raamkozijnen en zwaluwstaarten. Houtlijm in potten van 750 gram en emmers van 25 kg.

Hout en Constructielijm Normaal D4

Transparante D4 bruislijm, watervast, schuimend en vullend.
Transparante bruislijm op basis van PU, geschikt voor binnen en buiten. Geeft een goede hechting op metaal, beton en kunststof. Gebruik Paracol 271 voor het watervast verlijmen van de meeste houtsoorten, formica, Tempex, polystyreenschuim en glaswol op poreuze ondergronden. Zee watervast volgens D4 dIN68602 B4 norm.

Hout en Constructielijm Super D4

D4 bruislijm met geringe opschuiming, beige van kleur.
Een gering schuimende, overschilderbare bruislijm. Snel drogend en watervast. Geschikt voor diverse materialen. Deze lijm hardt uit door de reactie met de vochtigheid in het substraat. Droge poreuze materialen bevatten gewoonlijk voldoende vocht om de uitharding normaal te laten verlopen. Beantwoordt aan de norm D4 volgens EN 204. Toepassingen: Geschikt voor het verlijmen van droog en vochtig hout (max. 30%), rubber, schuimrubber, polystyreen schuim, beton, glaswol, cellenbeton, formica, baksteen, metalen, alle poreuze materialen van de te verlijmen oppervlakken moet poreus zijn. Binnen en buiten gebruik. Lijmnaad buiten beschermd door overkapping of verf.

Eigenschappen

Basis witte houtlijm : Polyvinylacetaat
Basis hout en Constructielijm : Polyurethaan
Kleur : Beige + Transp.
Verpakking : 12 stuks/doos

Details

  • Voor binnen- en buitentoepassingen
  • Hoge waterbestendigheid
  • Sterke constructielijmen