Lamellenschijven

Lamellenschijven van Rhodius zijn professionele lamellenslijpschijven voor gebruik in de industrie. Verkrijgbaar in vele uitvoeringen, elk met een eigen toepassing.

De schijven zijn ontworpen voor grove en middelfijne schuurwerkzaamheden en blinken uit door hun buitengewoon lange levensduur. Ze zijn bijzonder geschikt voor het bewerken van lasnaden, ontbramen en roest verwijderen. Het gelijkmatige en krachtige schuurvermogen is het resultaat van de slimme opstelling en samenstelling van de lamellen.

De Vision serie van Rhodius heeft drie stratigische uitsparingen, dit maakt een helder zicht op het werkstuk mogelijk. Dit resulteert in een verbetering van de oppervlakte kwaliteit en een uitstekende materiaalverwijdering op elk moment.

Vision serie van Rhodius

Met de Vision serie lamellenschijven van Rhodius heeft u een helder zicht op het werkoppervlak.

Vision Pro is een lamellenschijf met zirkonium. De Vision Pro lamellenslijpschijf is uniek in haar soort, doordat tijdens het draaien de lamellenschijf transparant word maakt dit een vrij zicht op het werkstuk mogelijk. Geschikt voor de bewerking van Staal en RVS.

Vision Cool is een lamellenschijf met zirkonium. Dankzij haar drie uitsparingen wordt de VISION COOL tijdens het draaien transparant. Dat maakt een permanente controle van het resultaat mogelijk. Geschikt voor de bewerking van Staal, RVS en aluminium.

VSK Vision
is een unieke lamellenschijf dat tijdens het draaien transparant is en zo een vrij zicht geeft op het werkstuk. De lamellenschijf is een combinatie van schuurlinnen en schuurvlies, hierdoor is schuren en afwerken in één handeling. VSK Vision geeft een fijn slijpbeeld en is geschikt voor gebruik op Staal, RVS en Aluminium.

Conische lamellenschijven

Conische lamellenschijven zijn verkrijgbaar in 3 verschillende kwaliteiten. Alle drie de schijven zijn geschikt voor het bewerken van staal en rvs.

Wat is het verschil? De F1 is de absolute top, de kwaliteit van de lamellen en het draagelement zorgt voor een schijf met een lange standtijd.
De F2 heeft minder lamellen, maar is nog steeds een zeer goede lamellenschijf en geschikt voor de meest voorkomende werkzaamheden. De F3 is een prijsaantrekkelijke schijf. De standtijd is redelijk.

Bovenstaande lamellen kwaliteiten zijn er ook als vlakke/rechte lamellenschijven.

Keramische lamellenschijven

Jumbo Speed Extended lamellenslijpschijf, een snelle en agressief slijpende lamellenschijf met een hoog verspanend vermogen door het grote contactoppervlak van de extra lange lamellen. Uitermate geschikt voor industriële toepassingen met bijzonder veel slijpwerkzaamheden. Geschikt voor de bewerking van veredeld staal, walshuid en titaan.

Jumbo Longlife Extended lamellenslijpschijf, een conisch gevormde, keramische lamellenschijf. De schijf heeft extra lange en dicht op elkaar liggende lamellen voor een zeer lange levensduur.  Bijzonder geschikt voor het rand-en kantslijpen. Geschikt voor de bewerking van Staal en RVS. In conische en vlakke uitvoering verkrijgbaar.

Lamellenschijven voor het bewerken van Aluminium

Lamellenschijven zijn er in vele uitvoeringen, zo is er een speciale lamellenschijf voor het bewerken van aluminium en hout. Dit is de LGA Aluminiumschijf van Rhodius.
Een vlies lamellenschijf kan hier ook voor gebruikt worden. De VLS vlies lamellenslijpschijf is een conisch gevormde schijf voor een behoedzame oppervlaktebewerking. Geschikt voor de bewerking van Staal, RVS en Aluminium. Tip: Gebruik voor optimaal resultaat regelbare haakse slijpers op een aanzienlijk lager toerental om smelten van het vlies te voorkomen.

 

Eigenschappen

Afmetingen : va. 100 mm
Korrels : Diverse korrels verkrijgbaar
Toepassing : Voor haakse slijper

 

Details

  • OsA gecertifceerd
  • Vele toepassingsgebieden
  • 10 stuks per doos