Recipro zaagbladen

Recipro zaagbladen worden voornamelijk gebruikt door doe-het-zelvers en professionals om in hout metaal te zagen. De zaagjes worden in hand gehouden elektrische zagen bevestigd, dit is ideaal voor het zagen in krappe ruimtes en om gebogen sneden te maken.

Soorten recipro zaagbladen

Er zijn verschillende soorten recipro zaagbladen beschikbaar, elk van deze heeft zijn eigen kenmerken en toepassingen.

Het assortiment van ChemTechniek Nederland bevat recipro zaagbladen van de volgende materialen:

 • Bimetaal: Deze bladen zijn gemaakt van een combinatie van 2 metalen, vaak is dat hoogwaardig staal en een hard materiaal zoals carbide. Bimetalen zijn duurzaam, flexibel en geschikt voor het zagen in diverse materialen, waaronder staal, aluminium, koper en RVS. Een bimetalen zaagblad is al met al een goede allrounder.
 • HCS bladen: Deze bladen zijn gemaakt van koolstof staal en zijn erg goed geschikt voor het zagen in hout. HCS zaagbladen zijn minder duurzaam dan bimetalen zaagbladen maar ze zijn goedkoper en kunnen langer mee wanneer ze worden gebruikt in zachte materialen.
 • Carbide bladen: Deze bladen zijn gemaakt van extreem hard carbide en zijn ontworpen voor het zagen in de hardste materialen zoals gehard staal en RVS. Carbide bladen zijn erg duurzaam, maar zijn ook het duurste type reciprozaagblad.

Naast deze basissoorten zijn er ook recipro zaagbladen met speciale kenmerken, zoals:

 • Lange bladen: Deze bladen bieden een groter bereik en zijn ideaal voor het zagen in diepere ruimtes.
 • Flexibele bladen: Deze bladen zijn buigbaar en kunnen worden gebruikt voor het maken van gebogen sneden.
 • Bladen met variabele vertanding: Deze bladen hebben tanden met verschillende afmetingen, waardoor ze geschikt zijn voor het zagen van diverse materialen.

Toepassingen van Recipro Zaagbladen

Verschillende Recipro zaagbladen hebben verschillende toepassingen. Ze worden dan ook gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, zoals:

 • Zagen van buizen en profielen: Recipro zaagbladen zijn ideaal voor het zagen van buizen en profielen in krappe ruimtes.
 • Het zagen van plaatmateriaal: Deze zaagbladen worden vaak gebruikt voor het zagen van plaatmateriaal zoals staal, aluminium en kunststof.
 • Het verwijderen van oud materiaal: Recipro bladen zijn perfect voor het verwijderen van oud materiaal zoals hout, metaal en gipskarton.
 • Maken van openingen: Reciprozagen kunnen worden gebruikt voor het maken van openingen in verschillende oppervlaktes.
 • Zagen in holle steen: ChemTechniek heeft zelfs 2 zaagbladen die geschikt zijn voor het zagen in holle steen!

 

Het kiezen van het juiste recipro zaagblad

Bij het kiezen is het belangrij om rekening te houden met meerdere factoren. Zo moet u rekening houden met het te zagen materiaal, Bimetalen bladen zijn geschikt voor diverse materialen, HCS voor hout en andere zachtere materialen en Carbide wordt gebruikt voor de meest harde materialen.

Ook de dikte van het materiaal en lengte van het blad dat uit gebruikt is van belang. Bij dikker materiaal heeft u een dikker zaagblad nodig zodat u meer stevigheid heeft in uw zaagblad, ook wilt u niet dat uw zaagblad te kort is voor het materiaal waar u in gaat zagen.

Als laatste de tpi (teeth per inch). Dit geeft aan hoe fijn de vertanding is, voor preciezere klussen wilt u een fijnere vertanding hebben. Grove vertanding zorgt voor een dikkere zaagsnede en een fijnere vertanding zorgt dan voor een dunne zaagsnede.

Voordelig inkopen van recipro zaagbladen

ChemTechniek Nederland als leverancier van uw Recipro zaagbladen, decoupeer zaagbladen en andere verbruiksartikelen? Koop voordelig en rechtstreeks bij de ontwikkelaar. Door onze jarenlange ervaring en het rechtstreeks leveren aan de eindverbruiker is ChemTechniek Nederland een betrouwbare leverancier op het gebied van zaagbladen, lijm, kit, smeermiddelen en meer. Zo bieden wij magazijn ontzorging, hebben wij onze eigen bezorgdienst en een handig webportaal waarin u uw eigen prijzen, favorietenlijsten, orders en dergelijke terug kunt zien. ChemTechniek Nederland levert uit voorraad, wanneer u voor 16.00 uur besteld, worden de door u bestelde producten dezelfde dag nog verzonden. Bent u nog geen klant? Meld u aan op info@chemtechniek.nl en wij zetten een account voor u klaar. Liever eerst een offerte ontvangen of bezoek van één van onze technisch adviseurs? Wij denken graag met u mee!

 

Eigenschappen

 

 

Details