Wat is het juiste middel tegen roest?

In veel sectoren hebben we te maken met roestvorming. Denk aan de transport, bouw, industrie of in de agrarische sector. Roest kan heel vervelend zijn en heeft zonder de juiste aanpak nadelige gevolgen voor verschillende soorten metaal. Metaal en ijzer zijn enkele voorbeelden die onderhevig kunnen zijn aan roestvorming.

Wat is roest?

Roest is een vorm van corrosie. Wanneer metaal in aanraking komt met vocht en zuurstof vormt dit een aantasting op het materiaal. Bij roestvorming wordt het volume en sterkte van metaal negatief beïnvloed en ontstaat er veel slijtage. Dit dient natuurlijk voorkomen te worden. Zeker als het gaat om werktuigen, hekwerken of constructies die ten alle tijden stevig moeten zijn.

Vastgeroeste elementen

Heel belangrijk is het natuurlijk om reeds (vast)geroeste elementen demontabel te maken of weer werkend te krijgen. Het beste middel hiervoor is de DB-100 kruipolie. Deze olie is ideaal voor het demonteren van o.a. bouten, moeren, schroeven en scharnieren welke zijn vastgeroest. Deze krachtpatser staat bekend om zijn sterk penetrerende en vochtverdrijvende vermogen. Een echte aanrader dus.

Preventief roest voorkomen

Om initiële roestvorming en/of verder doorroesten te voorkomen is het belangrijk om iets te gebruiken wat oxidatie tegen gaat. De Anti Roest is een hoogwaardige primer die uitstekend werkt als preventief antiroestcoating. De Anti Roest biedt een uitzonderlijk goede hechting op blank staal en het geeft een glad resultaat. Tevens is het met diverse soorten lak en verf overschilderbaar.